2009. november 20., péntek

Kratie és a delfinek

Reggel már 7-kor nekiindultunk Camly-val, először is reggelizni valami helyi nevezetességet - ami nem volt túl ízletes...


Még tegnap megbeszéltük két motorossal, hogy elvisznek minket Kampi-ba, egy Mekong menti kis faluba, itt él a legtöbb delfin. 9 USD-t legomboltak rólunk a hajókázásért. Egy szerzetessel utaztunk, aki útban van Laoszba, a testvérét meglátogatni. Azt mondta a hajós, hogy a szerzetesek szenecsét hoznak, így biztosan fogunk delfint látni. És igeeeeen! Tényleg sokat láttunk, bár már csak kevesebb, mint 100 példány maradt fenn belőlük. Ezek a delfinek nem olyan hosszú orrúak, mint tengeri társaik, hanem tömzsi a fejük vége. Fotózni pedig szinte lehetetlenség volt...

Visszaúton betértünk egy templomegyüteshez, ami működik, tehát él itt most is rengeteg szerzetes. És most először láttam szerzetesnőt, ők fehér ruhát viselnek. Igazából azért tértünk csak be ide, mert az útikönyv szerint szép kilátás nyílik a Mekongra - csak az a rengeteg fa volt zavaró :) És a majmok.

Ezek a tehenek az utcáról beszétáltak a guesthouse kertjébe, alig lehetett őket elzavarni. A tehenekről pár szó. Csak és kizárólag a húsukért tartják őket, tejet azt importálnak az ország. Friss tejet még nem is láttam, csak sűrített cukrozott konzervtejet. Sok itt a tehén, tehát nem értem a rendszert. Az viszont fura, hogy egyik tehénnek sincs tőgye...
Visszaérve majd éhen haltunk, így hát irány a piac. A már ismerős sticky rice-ból vettünk, mást nem mertünk kipróbálni. Meg valami halas dolgot, de azt csak később fogyasztjuk el.
Most pedig várjuk a buszt, szerencsére ideszóltak telefonon, hogy kbh. másfél órát késik, így van egy kis időm netezni.AHova most megyünk, ott uyganis igencsak korlátozott lesz az internet hozzáférés, bár biztosan lesz, de mivel megyünk 3 napos dzsungeltúrára, ott még árammal sem fogunk találkozni... Szóval irány Ban Lung, Ratanakiri tartomány "főfaluja".

6 megjegyzés:

APU írta...

Szerintem te vagy az első magyar ember aki édesvízi delfint látott!
Bár gondolm fehér ruhás szerzetesnőt sem sokan láttak...
Vigyázzatok magatokra a dzsungelben!
Ha egy darabig nem lesz üzenet nem fogunk izgulni, hiszen azért nem írsz, mert valószínűleg nem lesz áram, vagy hálózat, vagy egyik sem.
Puszi Apu

Mirely írta...

Ciao,

hát az tuti, hogy nekem egy nagy fogyókúra lenne ez a túra...Én inkább nem ennék semmit mint ezek a furi kaják...
Viszont a hosszú lila buggyos gatyád az nagyon tetszik. Csak nem ott szerezted? :)
ciao, jó utat dzsungelharcos(nő)! :)

Anyu írta...

Erdekesek ezek a szines szobrokkal dekoralt templomok. Jo az a kep a szerzetessel, nem beszelve a delfinek latvanyarol. Azert irok csak ma, szombaton, mert pentek este a Radnoti Szinhazban voltunk, Osztrovszkij komediajat lattuk: Farkasok es baranyok. Nagyon jo volt. Osszefutottunk a szinhazban Borsos Julival is. A szinhaz elott beugrottunk a megnyitott gyonyoru Divastcsarnokba, ahova a sarokrol bekoltozott az Alexandra konyvashaz, 2 szintre. Nagyon elegans az epulet, a diszterme pedig pazarul fel lett ujitva, most kavezo es cukraszda. Ezt latnod kell - hogy en is dicsekedhessek valami ujdonsaggal.
Vigyazz magadra, puszi: Anyu

Klaudia írta...

Hello!

Mirelyre szeretnék rácáfolni, mert szerintem eszméletlen élmény lehet a kaja!!! A sült szöcske meg pók nem semmi! a póknak is jó íze volt? De azért a rákos cuccért nagyon irigyellek! Mindig írod, hogy veszel gyümölcsöt, de milyen gyümölcsök vannak? Ok a banán meg az a másik szúrós, ami nem ízlett, de milyeneket szoktál még venni???
Tök jó, hogy taliztál valakivel, és amíg én itt irogatok, te már javában a dzsungelben túrázol! Szuper utat szervezetél magadnak, és megérte az a pár napos idegenvezetés is akármennyibe is került!
pussz

Unknown írta...

...ok akkor ha hazajössz estélyt adunk a tiszteletedre, kapsz finom hazai pókot, paprikásan...

Unknown írta...

Szöcske-pörkölt magyarosan ;)
Kedem is nyűjteni őket, hogy legyen egy főre való mire Szandi visszaér!