2009. november 11., szerda

Megérkeztem!!!!!

Ideértem!!! Ittvagyok a CS szálláson, nagyon kedves a srác, tőle aztán biztos nem kell tartani mint szóló női utazó, mert nem a lányokat szereti :) Sebaj, a kedvese épp vacsorát főz, enni imádok, a langyikkal semmi bajom, úgyhogy szép az élet :) Ja és van wifi.

Mellékesen megjegyzem, hogy a kamu jegygyűrűk lófüttyöt nem értek eddig, legalábbis a Heatkrown, de lehet, hogy a khmer-ek ezt komolyabban veszik, mint a - jelen esetben kanadaiak :) A továbbiakban ezt nem kommentelném...

A csomagjaim megérkeztek, az ajándék bort rögtön át is adtam, ezzel mindjárt könnyebb lett a hátizsákom. Ja és pirosaranyat is hoztam (az ötlet Olié volt, ezer köszönet érte), baromira örült neki a srác. Merthogy a volt barátnője (érdekes, hogy nőt mondott) magyar, és ő is lakott Budapesten.

Vettem SIM kártyát a reptéren, úgyhogy már van kambodzsai telefonszámom is, helyi használatra. Merthogy tényleg nem találtam volna a címet, muszáj volt telefonálni. 7 $-t fizettem a tuktukosnak, aki még borravalót is kért volna, pedig alig talált ide! Természetesen tőlem ilyet hiába várt...

Phnom Penh, amit eddig láttam belőle, meglepően tiszta - mondjuk Delhihez viszonyítva. Az utak meg sokkal jobb állapotban vannak, mint a pestiek. Erre is no comment...

A közlekedés viszont egy tragédia. Az rosszabb Indiánál. Úgyhogy a "bibliámra", vagyis a Lonely Planet (LP) útikönyvre hagyatkozom a továbbiakban: egy másik hülyéhez kell tapadni aki épp átmenni készül az úton, vagy az úton való átkeléshez is fogni kell min. egy motorost.

Amit eddig még nem láttam, azok a narancssárga ruhás szerzetesek! Lehet, hogy ők már alszanak?

Hip-hip-hurrá, vacsi után megyük a Mekonghoz sétálni!!! A srác megjegyezte: Don't you have a jetlag? Just because you seem so energetic!
Na ja, Apu azzal köszönt el, hogy minden nap legalább 10 órát aludjak, merthát nyaralni megyek. Ezt igyekszem is tartani. De nem ma kezdem :)

...

Időközben túlvagyunk a vacsorán. Finom volt, de tüzet okádtam tőle :) A menü főtt rizs, rá kétféle dolog: amit mi tojásos lecsónak hívunk, csak több lével (és sok csilivel) és marhahúsos saláta, amitől folyt rólam a víz. Egy kis ausztrál fehérbort ittunk mellé. És mivel előre szóltak, hogy csípős lesz, elővettem Nagyi barackpálinkáját (a biztonság kedvéért). A khmer srác majdnem rosszul lesz amikor lehúzta, aztán én lettem rosszul az első falat csípős kaja után :) Jól megbeszéltük, hogy milyen jó kis helyi ízekkel kínáltuk meg egymást :)

Elmeséltem nekik vacsora közben a tavaly karácsonyt kedves barátaimnál. Lehet idén kevésbé csípős a halászlé, ha csak én eszem meg a halat???

Szingapurig mar eljutottam

No, sikerult Szingapurba ernem, 12,5 oras repules utan. Valamennyit meg aludtam is :) Viszont itt csak 15 perc van ingyen internetezesre, es mindjart nyitjak a kaput a Phnom Penh gephez, ugyhogy megyek is tovabb. Egyszer csak odaerek a celhoz :)
Amugy ez a repuloter iszonyat jo, kb. 100 meterenkent szorakoztato feladatokat helyeztek ki, hogy el lehessen utni az idot. Pl. lehet rajzolni kinai szimbolumokat, meg tologatos-kirakos jatekbol kinai mintakat kirakni, stb. Viszont a billentyuzeten minden mashol van mint megszoktam...
Talalos kerdes: egy tomott gepen (nem volt 1 szabad hely sem) 12,5 oras uton miert babos kajat osztanak??? Egyebkent ilyen puccos gepen meg nem ultem, pedig eleg nagy tapasztalatom van mar :) Sajat kepernyo mindenkinek es a helyi tekaban nincs olyan film- es zenevalasztek mint itt volt. Igyhat meghallgattam azokat az albumokat amiket imadaok es nem fogom egy jo ideig hallgatni, az ziher :)